HOOFDSPONSOR

Artistiek Team

 

Het artistieke team van het Zwols Muziektheater bestaat uit een dirigent, een regisseur, een choreograaf en een repetitor. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het eindresultaat van de productie.

 

Dirigent: Mip van der Heide, pianist, koordirigent en componist begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. Aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle behaalde ze in 1992 haar diploma voor Docerend Musicus 'Hoofdvak Piano'. In 1998 heeft zij de applicatieopleiding 'Koordirectie voor vakmusici' van het SNK te Nijmegen met succes afgesloten. 

Mip is sinds mei 2014 dirigent van het Zwols Muziektheater. Daarnaast heeft zij de muzikale leiding over de koren Swingshift en De Koor, geeft zij pianoles en arrangeert en componeert zij muziek voor andere koren.

Meer informatie over Mip: mipvanderheide.weebly.com

 

Regisseur: Joran Schuijn studeerde in 2015 af aan de opleiding Docent Theater te Leeuwarden. Tijdens en naast zijn studie heeft hij (zang)les en (spel)coaching gehad van verschillende bekende musical acteurs/actrices en regisseurs waaronder: Bente van den Brand (o.a.Tarzan, Soldaat van Oranje en Dolfje Weerwolfje), Paul Donkers (o.a. Pinokkio, Drie Musketiers en We Will Rock You) en Jos Thie (Joe, Doe Maar! en Jochem Meyer).
Sinds 2015 is Joran werkzaam als cultuurcoördinator en docent voor de vakken: drama, culturele kunstzinnige vorming, kunst algemeen en kunstproject op een grote middelbare school in Almelo. Naast zijn huidige werkzaamheden als cultuurcoördinator en docent heeft Joran verschillende (musical)theatergezelschappen en koren geregisseerd. Zo heeft hij voor de Stichting 8081 Elburg bij grote openluchtvoorstellingen de regie op zich genomen van o.a. Willem van Oranje, Alleida van Putten, Het Zoute Goud enz. en heeft hij zelfstandig scripts (her)geschreven. Daarnaast heeft hij diverse popkoren geregisseerd bij uitvoeringen binnen Overijssel. Ook het officiële openingsfeest van de Salland-Twente tunnel in Nijverdal stond onder regie van Joran. Als laatste kan genoemd worden zijn rol als ‘Jezus’ in de Veluwse Passion, Pasen 2017 en 2018.

Maar Joran heeft niet alleen veel regie werk verricht; ook is hij zelf al op jonge leeftijd als zanger/acteur actief geweest  in verschillende amateur- en semiprofessionele (musical)theaterstukken zoals: Pocahontas, De Klokkenluider van de Notre Dame, Jungle Book en Anastasia. Hier deed hij al op jonge leeftijd veel ervaring op die weer nuttig ingezet kan worden in zijn functie als regisseur. Tevens is Joran trainingsacteur. Hij wordt ingezet bij trainingen van bedrijven en hulpverleningsdiensten o.a. praktijkoefeningen “Hoe omgaan met …“  en crisissituaties en rampen.

Sinds juni 2019 is Joran verbonden als regisseur bij het Zwols Muziektheater, met als eerste productie ‘The Wiz’.

 

Choreograaf: Sabrina Tiebosch, choreografe, docent. Na de dansacademie van Lucia Marthas heeft Sabrina 15 jaar professioneel in Musicals gestaan; van Saterday night fever tot Musical award gala's. Sabrina heeft geacteerd, gepresenteerd en gezongen achter diverse artiesten. Daarnaast werkt ze als docent bij dansscholen, verenigingen en op scholen. Naast dit alles is Sabrina ondernemer en is ze moeder van twee kinderen.

 

Reperitor: Jisk Lieftink studeerde piano aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en heeft in juni 2011 zijn master afgerond. Jisk geeft regelmatig solo-optredens, maar ook in ensemble- of duo-verband.  Hij geeft pianoles in zijn eigen lespraktijk in Zwolle. Op dit moment timmert Jisk ook aan de weg als vlogger en live met zijn pianoversies van verschillende hardstyle nummers onder de alias Hardstyle pianist.

Vanaf september 2011 is Jisk als repetitor verbonden aan het Zwols Muziektheater.

Meer informatie over Jisk: www.jisklieftink.nl